Hoe Grijze Schaal Investeringen Bitcoin verkoopt aan Financiële Adviseurs

29. Juli 2020 Bitcoin

Tijdens een webinar gericht op financiële adviseurs, predikte de directeur van Grayscale de waarde van Bitcoin en waarschuwde hij voor fysieke representaties van het bedrijfsmiddel.

In een webinar gehost door InvestmentNews hebben de managing director van Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, en financieel adviseur, Tyrone Ross Jr., financiële adviseurs opgeleid over de voordelen van crypto-investeringen.

Grayscale biedt tien crypto gerelateerde beleggingsproducten aan, waarvan de Bitcoin Trust, oftewel GBTC, veruit de grootste is. Op dit moment heeft het bijna 400.000 BTC, maar de laatste tijd is de vraag naar het product afgenomen.

Fysieke voorstellingen van Bitcoin stellen vraagtekens bij
Er is nogal wat tijd besteed aan een aantal bekende aspecten van Bitcoin Evolution, zoals de eindige voorraad en de mogelijkheden voor onmiddellijke afrekening. Sonnenshein informeerde het publiek ook dat fysieke voorstellingen van het goed niet echt zijn:

„En één ding dat zeker belangrijk is voor u allen als adviseurs en in de investeringsgemeenschap is dat u vaak fysieke aanpassingen of voorstellingen van Bitcoin zult zien. Maar er is in feite geen tastbare Bitcoin.“

Vermogensoverdracht naar millennia…

Sonnenshein reed naar huis dat de duizendjarige generatie naar verluidt nogal wat trek heeft in Bitcoin. Er werden enkele enquêtes geciteerd:

„Er zijn enkele andere onderzoeken gedaan door Bankrate en Edelman, en ETF Trends, waar we eigenlijk hebben gezien dat millennials ofwel vijf keer meer kans hebben om te investeren in Bitcoin <…> [of] het percentage van de jongere generatie echt toewijzen aan cryptocurrency of verwachten dat ze dat op korte termijn zullen doen“.

Regelgevingsduidelijkheid

Een ander belangrijk thema was de regelgeving. Sonnenshein erkende dat in het verleden het gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving investeerders verhinderde de ruimte te betreden, maar volgens hem is dit geen geldig excuus meer:

„Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat dat echt geen excuus meer kan zijn voor investeerders.“

Hij merkte op dat de IRS Bitcoin heeft aangewezen als eigendom en de richtlijnen van de Commodity Futures Trading Commission hebben de robuuste futuresmarkten en zelfs de Federal Reserve in vergelijking met goud mogelijk gemaakt.

Zeeschelpen, Muntenbasis & solide planning

Ross heeft het publiek uitgelegd dat het niet uitmaakt of ze geloven dat Bitcoin zeeschelpen zijn, maar dat ze hun klanten een goed financieel advies geven:

„Het kan me niet schelen of je denkt dat het zeeschelpen zijn of wat dan ook, dat is prima. Maar als de klant naar je toe komt, hé, ik heb er een paar bij Coinbase, kun je ze een heel duidelijk antwoord geven op de vraag waarom dat onzin is of waarom het iets is dat je wilt blijven uitdrukken in het bredere kader van een financieel plan of een driemaandelijks eerlijk financieel plan“.

Geaccrediteerde beleggers kunnen direct kopen zonder de premie

Sonnenshein beantwoordde een van de existentiële vragen van de gemeenschap over de GBTC – waarom is er zo’n hoge premie ten opzichte van de BTC-spotprijs? Hij legde uit dat geaccrediteerde beleggers nieuw uitgegeven aandelen van GBTC rechtstreeks van Grayscale kunnen kopen tegen de netto-inventariswaarde. De premie wordt bepaald door de vraag en het aanbod van GBTC op de secundaire markten. Verder merkte hij op dat Grayscale’s crypto-producten beleggers in staat stellen om blootstelling aan digitale activa te verkrijgen zonder dat ze te maken krijgen met de toetredingsdrempels zoals het beheer van hun portemonnee.