Bitcoin-eigendom wordt meer gecentraliseerd

19. November 2020 Navigationsdienste

Bitcoin-walvissen hebben nu zelfs een groter aandeel in het totale aanbod van Bitcoin in handen.
Bitcoin-eigendom wordt meer gecentraliseerd
Dekkingsafbeelding via stock.adobe.com

Inhoud
Grote jongens trekken aan alle touwtjes
Uitwisselingen worden minder krachtig
Volgens een recent Bloomberg-rapport waarin Flipside Crypto wordt genoemd, zijn de Bitcoin-walvissen als gevolg van de meest recente rally nog groter geworden tot 18.000 dollar.

De top twee procent van de Bitcoin-adressen is nu goed voor maar liefst 95 procent van het totale aanbod.

Bitcoin-portemonnees

Grote jongens trekken aan alle touwtjes
Uit de gegevens van BitInfoCharts blijkt dat portemonnees met meer dan 100 BTC (vanaf nu $1,8 mln) goed zijn voor 61,5 procent van het totale aanbod. Toch vertegenwoordigen ze een minuscuul 0,04 procent van de totale adressen. Er zijn slechts 14.005 walvissen in de wereld die zoveel munten bezitten.

Meer dan 16 miljoen adressen hebben minder dan 0,001 BTC ($17), wat bijna 49 procent van alle bestaande portemonnees vertegenwoordigt.

De groeiende concentratie van munten in de handen van de walvissen is een verontrustende trend, aangezien zij grote invloed uitoefenen op de markt en deze in een opwelling kunnen manipuleren. Flipside’s datawetenschapper Eric Stone is echter van mening dat grote liquidaties onwaarschijnlijk zijn:

„Het meest waarschijnlijke verhaal van de walvissen vandaag is dat ze voorzichtig kleine hoeveelheden BTC in de loop van de tijd zullen liquideren, in plaats van een voorraadschok te riskeren door grotere brokken in één keer te liquideren.“

Gerelateerd aan

Binance.US CEO zegt Bitcoin Rally gedomineerd door Spot Traders
Uitwisselingen worden minder krachtig
Uit de gegevens van Flipside blijkt ook dat de uitwisseling van cryptocijfers zeven procent van het totale aanbod vertegenwoordigt, een daling van 0,7 procent ten opzichte van 2019.

Zoals gemeld door de VS blijven de Bitcoin-reserves van de beurzen afnemen, waardoor het aanbod krap komt te liggen.

Toch is het rijkste Bitcoin-adres met 141.452 BTC (2,5 miljard dollar) een koude portemonnee van de Huobi-beurs.