Bitcoin-annonser visas i tidningar i Hong Kong, Indien och USA

24. August 2020 Bitcoin

Bitcoin-annonser har dykt upp runt om i världen i olika tidningar den här månaden, med den senaste som en icke-företag-annons i Hong Kong främja användningen av Bitcoin.

Hong Kongs Bitcoin Call

Apple Daily, Hong Kong-tabloiden vars grundare arresterades denna månad i staden av myndigheter, tog fram en hemsida-annons på hemsidan idag som berättade användningen av Bitcoin för att kringgå bank- och politiska åtgärder.

Annonsen sa att Bitcoin inte diskriminerar kön, nationalitet eller personlig tro. Det tilllade att Bitcoin är digitala pengar. Det utfärdas eller kontrolleras inte av någon regering eller företag. Ingen kan hindra dig från att agera i nätverket och det kan inte stängas av. Bitcoin började medGenesis Block under finanskrisen 2009.

”Nu är det dags”, förklarade annonsen. Inget omnämnande av något specifikt företag eller person som finansierade annonsen gjordes, vilket innebär att den troligen publicerades av Apple Daily själv. Det nämndes inget om hur man köper myntet eller något fokus på dess pris – vilket gör ovanstående mer troligt.

Den lade till:

„Bitcoin kommer aldrig att dike dig. Banker, du släpper inte mig idag – jag släpper dig. “

Apple Daily är ett av de största tryckta medierna i Hong Kong och blev mer populärt efter att dess VD, Jimmy Lai, arresterades för två veckor sedan. Lai är en framstående supporter av demokrati i Hong Kong och har varit en uttalad Kina-kritiker. Hans arrestering var en överraskning för många och ett uttalande för Kina – att till och med miljardärer inte kan undkomma landets ansvarsområde.

Annonsen är påstås ett svar från Hong Kongers mot Lai gripande, tillsammans med uppmaningar att välja ett annat finansiellt system än banker.

Bitcoin-annonser i stort

Samtidigt var andra annonser runt om i världen för Bitcoin företagskampanjer, istället för det politiska uttalandet i Hong Kong.

I Indien tog krypto-utbytet Bitbns en halvsides annons på framsidan av Economic Times i Bangalore och Pune. Det markerade ett av de första fallen av en kryptoannons som marknadsförs på tryckta medier i Indien – ett land som kämpar med att definiera Bitcoin och ständigt fastnat i ett brister för att förbjuda det eller inte.

I USA, börser och fondförvaltare Grayscale Investments och Galaxy Digital tog ut annonser i populära tidningar.

De citerade Bitcoin-investeringar som en övergripande positiv i en ekonomi som förstörts av de negativa effekterna av coronaviruspandemin och massiva kvantitativa lättnader.